Wat ik doe in

Rogier

Rogier Scherpbier

Lelystad

Ik kom uit Nunspeet en heb mijn biologische boerderij kunnen opzetten in Lelystad. De Flevopolder vind ik prachtig. Op de Veluwe is landbouw kleinschalig en hier is het groot en wijds. Er is hier zoveel kennis van landbouw en de grond is erg vruchtbaar. Het vrije werken, alle dagen buiten zijn, je aanpassen aan het weer en de natuur, dat triggert me iedere dag. Net zoals de mooie ontwikkelingen als het gaat om biologische akkerbouw en het verkorten van voedselketens. De app van PuurDichtbij is een geweldig middel! In samenwerking met de zonneboog worden er granen verbouwt. Die worden bij zonnespelt verwerkt. Spelt is een tarwesoort waar je veel over hoort. Speltbrood is een goed alternatief voor mensen die overgevoelig zijn voor gluten. Ik verwerk de spelt zelf. In tegenstelling tot gewone tarwe, oogst je spelt met kaf en al. Na het oogsten wordt het spelt gepeld en geschoond in mijn verwerkingslijn. Best een ingewikkeld proces. Speltmeel De spelt wordt gemalen bij korenmolen de maagd in Hulshorst. Er is een volkoren variant en een gezeefde variant. Samen met bakker Prins uit Lelystad maken we van dit spelt heerlijk brood. Genaamd Polderspelt en Polderspelt volkoren.

Geen producten gevonden