Wat ik doe in

Gert en Elly

Gert en Elly

Barneveld

Wij zijn Gert en Elly. Onze koeienboerderij Vanelly ligt op de zandgronden van de Gelderse Vallei, tussen Barneveld en Achterveld. Daar maken wij sinds 1998 boerenkaas van rauwe onbewerkte melk van onze eigen koeien. Om goede kaas te maken, is het belangrijk dat alles klopt: de zorg voor het gras in de wei (de meest gezonde omgeving voor de koeien), preventie van ziekten zodat we het gebruik van geneesmiddelen kunnen beperken, de hygiëne in de melkstal, en uiteraard de temperatuur in de kaasrijpingskelder. Dat alles is nodig voor het kilootje kaas dat onze boerderij verlaat en een tevreden klant oplevert. Het grote voordeel van zelf verantwoording dragen voor het hele proces is dat je gelijk kunt bijsturen waar nodig. De feedback van klanten is daarbij heel belangrijk. Geregeld proberen we iets nieuws uit, naar aanleiding van vragen van onze klanten. Dat houdt ons ook scherp en kritisch naar onszelf. De interesse van klanten voor het eindproduct en de manier waarop dat tot stand komt, maakt het voor ons heel motiverend om bij elke tussenstap na te denken of het beter kan. Hierdoor zijn er in de loop van de jaren al diverse aanpassingen gedaan die hebben geleid tot weer een beter eindresultaat. Soms is dat een nieuwe kaassoort die goed in de smaak valt, soms lukt het om de hoeveelheid afval weer verder in te dammen of weer minder energie te gebruiken. Een goed voorbeeld daarvan is dat we onze productie van kaas en andere zuivel volledig op zonne-energie doen. Het dak van de koeienstal is bedekt met 448 zonnepanelen, die zorgen voor voldoende elektriciteit voor de melkmachine, verlichting, warm water, koelwater, koelcel, vriezers, enz. Bovendien ligt onze kaas te rijpen in een prachtige kaaskelder, die helemaal ondergronds is. Onze kelder heeft van nature de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad voor kaasrijping. Onze onbewerkte rauwe melk, vers van de koe geeft onze kaas een fantastische rijke smaak die niet te evenaren is. Ook een hele eigen smaak, gerelateerd aan wat onze koeien hier eten, zoals het gras dat in ons eigen weiland groeit. Onze boerenkazen worden gemaakt volgens een eeuwenoud recept en voldoet aan het Europesche keurmerk GTS "Gegarandeerde Traditionele Specialiteit", Wat ons aanspreekt in PuurDichtbij is natuurlijk dat PuurDichtbij gericht is op zo puur mogelijk, dat is lekker en gezond, maar ook dat er zo weinig transport nodig is van onze boerderij naar de mensen in deze omgeving. We leveren onze producten dus graag puur dichtbij!

Jong Belegen (3 maand gerijpt) ca. 600gr

740 per stuk
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Jong Belegen (3 maand gerijpt) ca. 1kg

1190 per stuk
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Belegen (6 maand gerijpt) ca. 600gr

870 per stuk
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Belegen (6 maand gerijpt) ca. 1kg

1430 per stuk
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Extra Belegen (11 maand gerijpt) ca. 600gr

950 per stuk
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Extra Belegen (11 maand gerijpt) ca. 1kg

1550 per stuk
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Kaas à Rol: Italiaanse kruiden per plak (ca.160gr)

325 per stuk
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Jonge Kaas (6 weken gerijpt) ca. 600 gram

740 per stuk
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Jonge Kaas (6 weken gerijpt) ca. 1 kg

1190 per stuk
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Mosterdkaas

490 per 350 gram
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Honingklaver kaas, lichtzoet, nootachtig van smaak

490 per 350 gram
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Truffelkaas

490 per 225 gram
Gert en Elly

Barneveld

  • Oogst januari - december

Paprika/Ui/Knoflook kaas

490 per 350 gram
Gert en Elly

Barneveld