Amersfoort
Leusden
Woudenberg
Maarsbergen
Hoevelaken
Soest
Soesterberg
Hooglanderveen
Barneveld
Voorthuizen
Harselaar
Scherpenzeel
De Glind
Achterveld
Renswoude
Terschuur
Kootwijkerbroek
Zwartebroek
Nijkerkerveen
Nijkerk
Ede
Veenendaal
Wageningen
Rhenen
Achterberg
Bennekom
Elst (Utrecht)
Lunteren
Ederveen
Amerongen
Leersum
Putten
Ermelo
Harderwijk
Hierden
Garderen
Uddel
Speuld
Harskamp
Stroe
Driebergen
Zeist
Wijk bij Duurstede
Bunnik
Maarn
Maarsbergen
Leidsche Rijn
De Bilt
Bilthoven
Lopik
Mijn ouders zijn als fruitteler al in 1960 begonnen, in de Betuwe. In de tijd van de ruilverkaveling zijn ze naar de polder gekomen. Toen ik en mijn broers Hans en Jan-Willem klaar waren met school, zijn we in het bedrijf gekomen. We telen samen appels en peren op 35 hectare land.
Fruit telen in de polder is bijzonder. In de zeebodem zit vrij veel kalk en het is rijke grond. Dat proef je terug in de appels en peren. Echt anders dan in een zandbodem waar alle meststoffen en mineralen kunstmatig worden toegevoegd. Dit geeft een andere smaak en andere structuur. Als fruitteler zit het soms mee en soms tegen. Qua oogst, maar ook qua opbrengsten. Juist daarom proberen we alles zo goed mogelijk te doen. Op smaak plukken bijvoorbeeld. Als je te vroeg plukt zit er niet genoeg suiker in en komt een appel nooit lekker op smaak.