Deuveren

Vleeskuikenhouderij familie van Deuveren

Putten

Heimo en Caroline van Deuveren runnen in maatschap met Gert de vleeskuiken- en vleeskalverhouderij. De kuikens arriveren op het bedrijf wanneer ze 1 dag oud zijn. Ze worden gehouden in stallen met nieuw strooisel waar de temperatuur op dat moment rond 35 graden is. 

Op het moment dat de kuikens 1500 gram wegen gaan er een aantal naar de slachterij. Dit zijn de zogenaamde braadkuikens die heerlijk te bereiden zijn als hele kip in de oven. Op het moment dat de kuikens het gewicht van ongeveer 2800 gram bereiken gaan alle kuikens naar de slachterij. Dit zijn de kuikens die verkocht worden in delen: Kipfilet, Drumsticks, Kippenvleugels, Kipkarbonade, enz. 

 

"Wij mengen zelf op ons bedrijf tot 35% hele granen door het voer. Op deze manier proberen wij een natuurlijke stimulans te geven aan de voeropname door het vleeskuiken. Eigenlijk net zo als in de vrije natuur gebeurd."