Maaltijdpakket runder hotdog (€19,20)

van Puur Dichtbij

Maaltijdpakket runder hotdog (€19,20) Maaltijdpakket Runder hotdog (1st)
€19,20

Bestel een maaltijdpakket en zet in een handomdraai een smaakvol gerecht op tafel. Bekijk de video of volg het recept van de 'Runder hotdog' van chef-kok Paul en kook mee! Het complete maaltijdpakket is samengesteld met verse boerenproducten van Nederlandse bodem.

  • Voor 4 personen.
  • Zelf toevoegen: scheutje azijn, 300 ml olijf- of zonnebloemolie, 50 gram suiker, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel mosterd, peper en zout. 

Inhoud: 4 hotdogs, 2 scharreleieren, zakje groene thee, 1 flesje Kleiburg dubbelblond, 1 spitskool, 1 kleine rode kool, 3 bospenen, 1 uien, 1 bosui, 4 zachte witte pistoletjes met zwart sesamzaad.

Bereidingswijze:
1. Begin met het maken van de groene thee olie: warm 100ml olie op, doe het thee zakje erbij en laat minimaal 30 minuten staan. Zeef de groene thee olie. Splits de 2 eieren en roer het eigeel los. Voeg hier 1 eetlepel mosterd, zout, witte peper en azijn aan toe en meng het geheel tot een glas mengsel. Voeg de olie toe tot de mayonaise de gewenste dikte heeft. Zet de mayonaise in de koelkast om af te laten koelen.

2. Pak een grote kookpan. Giet het biertje in de pan en voeg de suiker en 1 eetlepel honing toe. Breng het geheel aan de kook en blijf dit goed doorroeren. Haal de pan van het vuur als het geheel is ingedikt en laat dit afkoelen.

3. Snijd de rode en witte kool fijn. Schil de bospenen en snijd deze in dunne ringetjes. Voeg de kool en bospenen bij elkaar en breng dit op smaak met azijn, peper en zout. Voeg hier een deel van de mayonaise aan toe en meng het geheel.

4. Snijd de ui in dunne ringetjes. Zet de pan op hoog vuur en doe wat groene thee olie in de pan. Leg de uitjes in de pan en bak deze.

5. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg het broodje 5 minuten in de oven. Leg de hotdogs in de pan. Snijdt het broodje bovenop open en leg de hotdog erin. Strijk de biersaus en mayonaise over de hotdog. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Leg de koolsalade op het broodje en maak het af met de bosui en gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Product van:

Puur Dichtbij


Barneveld

PuurDichtbij wil het makkelijker maken om lekker lokaal te eten. Met verse, gezonde en duurzame producten uit de buurt. Dat is beter voor jou, beter voor het milieu en beter voor de boer. Want omdat we rechtstreeks van het land bezorgen bij jou thuis,…

Lees meer