Inspiratie 

Weetjes, op bezoek bij en andere leuke nieuwtjes vanuit Puurdichtbij. Hier willen wij jou graag op de hoogte stellen van onze nieuwste dingen. lees vooral verder!

Winterse bieren voor een warm gevoel

Winterse bieren voor een warm gevoel

De dagen worden korter en de winterjas is uit de kast gehaald. De perfecte tijd voor donkere winter bieren die je een heerlijk warm gevoel geven. Remco van den Berg kan hier alles over vertellen.

Op bezoek bij... Forellenkwekerij 't Smallert

Op bezoek bij... Forellenkwekerij 't Smallert

“Wij zorgen ervoor dat de vissen lekker veel ruimte hebben. Daarom wordt onze forel ook wel de ‘scharrelforel’ genoemd.” vertelt Sander, terwijl hij de vijvers laat zien.

Wildseizoen met vlees van Ter Weele

Wildseizoen met vlees van Ter Weele

Het wildseizoen is weer van start! Elk jaar op 15 oktober wordt de jacht geopend en start het 'culinaire wildseizoen', want iedere fijnproever weet dat wild iets speciaals heeft.

Engelse pie van Nederlandse bodem

Engelse pie van Nederlandse bodem

Al in de middeleeuwen werd de pie gegeten met verschillende vullingen. Het typisch Engelse gerecht heeft de tand des tijds overleefd en wordt nog steeds graag gegeten. In ons land bereid Prince Pie de lekkerste pie van Nederlandse bodem.

Wat te doen met een rimpelige paprika?

Wat te doen met een rimpelige paprika?

Ook wel eens een rimpelige paprika in huis? Niet zo knapperig als je gewend bent, maar wel vol van smaak. Niet weggooien, daar kan je heel veel lekker dingen van maken! Lees hier onze tips en laat je inspireren.

Op bezoek bij... Remeker

Op bezoek bij... Remeker

’s ochtend lopen wij samen met Peter door de weide waar de Jersey-koeien grazen. De rust in het weiland van De Groote Voort in Lunteren valt op. “Tevreden koeien maken geen geluid” volgens Peter. Samen met zijn vader houdt hij de dames tevreden, want dat levert de beste biologische kaas op.

Op bezoek bij... Tuinderij Doorn

Op bezoek bij... Tuinderij Doorn

In de kas van Willem Doorn is het een drukte van belang, ook al is dat op het eerste oog niet goed te zien. De medewerkers zijn dagelijks bezig met de komkommers, paprika’s, pepers en tomaten.