Weetjes, op bezoek bij en andere leuke nieuwtjes vanuit Puurdichtbij. Hier willen wij jou graag op de hoogte stellen van onze nieuwste dingen. lees vooral verder!
Bij PuurDichtbij zijn we altijd bezig met het verbeteren van onze bezorgdienst. In de maand september zullen wij onze bezorgdagen en uiterlijke besteltijd aanpassen.
Warm tijdens de koude herfstdagen op met een verwarmende soep. Deze broccoli-preisoep is heerlijk romig en super simpel te maken!
Deze groenteomelet is rijkelijk gevuld met groenten en kip. De sambal van De Groene Schuur geeft pit aan deze maaltijd!
Een frisse ijsthee met sinaasappel en munt. Heerlijk verfrissend voor tijdens de warme zomerdagen!
In de winter is barbecuën net zo leuk als in de zomer! Maak compleet met gegrilde groenten uit het seizoen.
Bij barbecueën wordt vaak aan vlees gedacht. Maar ook groenten kunnen heel lekker zijn wanneer ze op de barbecue worden klaargemaakt. Wij geven je inspiratie!
Probeer eens deze pasta al forno met kip en paddenstoelen. Heerlijk romig met een knapperig korstje!
Biefstuk bakken is een kunst op zich. Met onze tips van de chef bak jij je biefstuk perfect!
Deze soep bestaat niet alleen uit groente maar ook uit fruit. Een echte boost voor je lichaam!
Zelf een salade dressing maken is heel eenvoudig. Daarnaast zitten er ook minder onnodige toevoegingen in en is het smaakvoller!
De Nationale Week Zonder Vlees is een Nederlands initiatief om vleesconsumptie te verminderen. Want elke dag vlees eten past niet meer bij deze tijd. ‘En zuivel eigenlijk ook niet’ vindt De Week Zonder Vlees.
Inspiratie voor een romige botersaus nodig? Dit recept geeft je inspiratie voor een heerlijke botersaus. Op veel manieren te maken, maar door toevoeging van zuivel écht extra lekker!
Toe aan een verfrissend mocktail recept? Probeer dit recept op basis van limonadesiroop en fruitspread. Een heerlijk fruitige combi!
Toe aan een nieuw lunch recept? Probeer eens een broodje gerookte forel met forel van 't Smallert. Een vissoort die je wat minder vaak voorbij ziet komen, maar verassend lekker is!
Toe aan een nieuw gerecht? Maak eens krokante quinoa bodems, met quinoa van Toon en Janna uit Mookhoek. Met een eigengemaakte vulling maak jij indruk op jouw gasten. Vul jij de bodems met een hartige of zoete vulling?
Inspiratie voor een frisse lentesalade nodig? Deze zomerse Ceasar salade is een bekende favoriet. Een extra lekkere touch geef je eraan door gerookte kip toe te voegen!
Romige yoghurt, frisse karnemelk, lobbige vanillevla; de lekkerste zuivel van Nederland komt van familie Van der Schans uit Well. En al die producten van Den Eelder zijn ook nog eens loeivers, want de melk van de koe gaat nog dezelfde dag het pak in op weg naar jouw glas.
Het lekkerste rundvlees? Dat komt niet per boot uit Argentinië of Ierland, maar gewoon uit de Bommelerwaard. Tussen Maas en Waal brengt slager Albert van den Heuvel zelf zijn koeien groot.
Lekker, gemakkelijk te bereiden en ook nog eens supergezond. Quinoa veroverde een paar jaar geleden de Nederlandse keuken. En hoe leuk is het dat je deze superfood niet meer uit Zuid-Amerika hoeft te halen, omdat ‘ie nu ook bij Boer & zus groeit op Hollandse bodem?
Janneke doet de administratie bij PuurDichtbij. Zij regelt alle financiële en administratieve zaken. Het favoriete product van Janneke: kippenvleugeltjes van Slagerij Albert van den Heuvel. Vooral haar kinderen zijn er dol op. Lekker gekruid en super mals.
In Afrika zijn ze er al dol op: bananenbier. Hoogste tijd dat ook bierliefhebbers hier kennismaken met deze fruitige dorstlesser. Daarom gingen de brouwers van Kleiburg aan de slag met de lekkerste Neder Bananen. Het resultaat? Een gebalanceerd speciaalbier met een zomerse twist.
“Een echt lekkere vegan snacks is vaak niet te vinden of niet lekker. Maar dit kroketje tilt de borrel naar een hoger niveau! Door de knapperige buitenkant en zachte binnenkant zorgt het voor mijn ultieme snack ervaring.”
Kaas, jam of hagelslag; we zijn in Nederland gewend dat broodbeleg de smaakmakers van de lunch of het ontbijt zijn. Maar het kan ook anders, laten ze elke dag zien bij Bakker Piet. Daar maken ze brood zoals het ooit bedoeld is: vol van smaak en heerlijk knapperig.
Rijd je in het voorjaar door het Drentse Zuidwolde? Dan zijn de gele koolzaadvelden van Geert’s Best niet te missen. Net als de kruidig zoete geur van de plant die aan de basis staat van een bijzondere olie. Spoiler alert: als je ‘m geproefd hebt en het verhaal kent, wil je nooit meer olijfolie!
Een tikkie misvormd, een beetje te klein of niet helemaal goed van kleur. Bij Zachtfruitkwekerij Van As zijn deze buitenbeentjes juist speciaal. Want hun unieke karakter maakt deze aardbeien en frambozen bij uitstek geschikt voor de lekkerste vruchtensappen!
Annelies zorgt voor het uitbreiden van het assortiment en voor de inkoop van PuurDichtbij. “Ik ben geen liefhebber van de naturel karnemelk, maar toen ik de karnedrank rood fruit van Den Eelder zag was ik gelijk nieuwsgierig. En... deze is zeker in de smaak gevallen! Niet te zoet en bevat weinig vet, win-win situatie!”
Sander is oud chef-kok en doet de inkoop bij PuurDichtbij. Wanneer jij een bestelling plaatst, besteld Sander dit bij onze boeren. Het favoriete product van Sander is de buikspek van Albert van den Heuvel. Je kan super veel kanten op met dit product! Daarom vindt Sander het ook zo lekker.
Rianne is marketeer bij PuurDichtbij. Zij zorgt onder andere voor de content op onze social media kanalen en in de nieuwsbrieven. Het favoriete product van Rianne: lamsgehakt van Albert van den Heuvel. Lamsvlees heeft een wat sterkere smaak, daarom is Rianne groot fan. Weten hoe Rianne lamsgehakt klaarmaakt?
Pasen is een dag om samen te komen en samen te genieten van lekker eten. Pasen is een dag om de handen uit de mouwen te steken en de keuken in te gaan om lekker eten te maken voor familie en vrienden. Laat je inspireren voor lekkere gerechten tijdens jouw paasbrunch.
Het is 18 maart Nationale Pannenkoekendag, dat betekent pannenkoeken van Nederlandse bodem. Steek de handen uit de mouwen en ga in de keuken aan de slag.
De Nationale Week Zonder Vlees is een Nederlands initiatief om vleesconsumptie te verminderen. Want elke dag vlees eten past niet meer bij deze tijd. ‘En zuivel eigenlijk ook niet’ vindt De Week Zonder Vlees.
Binnenkort voegt PuurDichtbij twee bijzondere producten toe aan het assortiment: mini-eclairs en bananenbier van Veluwse bananen. De producten zullen tijdelijk én exclusief verkrijgbaar zijn voor jou thuis via PuurDichtbij.
De dagen worden korter en de winterjas is uit de kast gehaald. De perfecte tijd voor donkere winter bieren die je een heerlijk warm gevoel geven. Remco van den Berg kan hier alles over vertellen.
“Wij zorgen ervoor dat de vissen lekker veel ruimte hebben. Daarom wordt onze forel ook wel de ‘scharrelforel’ genoemd.” vertelt Sander, terwijl hij de vijvers laat zien.
Het wildseizoen is weer van start! Elk jaar op 15 oktober wordt de jacht geopend en start het 'culinaire wildseizoen', want iedere fijnproever weet dat wild iets speciaals heeft.
Al in de middeleeuwen werd de pie gegeten met verschillende vullingen. Het typisch Engelse gerecht heeft de tand des tijds overleefd en wordt nog steeds graag gegeten. In ons land bereid Prince Pie de lekkerste pie van Nederlandse bodem.
Ook wel eens een rimpelige paprika in huis? Niet zo knapperig als je gewend bent, maar wel vol van smaak. Niet weggooien, daar kan je heel veel lekker dingen van maken! Lees hier onze tips en laat je inspireren.
’s ochtend lopen wij samen met Peter door de weide waar de Jersey-koeien grazen. De rust in het weiland van De Groote Voort in Lunteren valt op. “Tevreden koeien maken geen geluid” volgens Peter. Samen met zijn vader houdt hij de dames tevreden, want dat levert de beste kaas op.