Recept Ceviche

Dit is een voorgerecht
  • Voor 4 personen
  • Zelf toevoegen: peper, zout, azijn en suiker. 


Benodigdheden: 2 steelpannen

Bereidingswijze:
1.
Breng water in een steelpan aan de kook.
2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel beetgaar in de steelpan met wat zout.
3. Doe de azijn en suiker in een steelpan en zet op het vuur. Het is klaar wanneer het mengsel helder is.
4. Snijd de radijsjes in kwartjes, giet de zoete aardappel af en zet in de koelkast.
5. Snijd de rode uitjes in dunne ringen en pel de maïs van de kolf. Laat hierbij de maïskorrels in takt.
6. Leg de winterpeen spirelli en de radijsjes in het zuur, wanneer het zure mengsel klaar is. Roer het even om en laat het intrekken.
7. Maak nu de tijdermelk: Snijd de limoenen en citroenen, pers het sap uit, doe dit in een kom en haal de pitjes uit het mengsel. Snijd de rode peper, koriander en knoflook fijn. Snijd de schil van de gember af en snijd een blokje ter grootte van een dobbelsteen fijn. Meng deze ingrediënten samen in een kom en breng op smaak met peper en zout.
8. Snijd de bleekselderij in plakjes.
9. Snijd de vis in dunne plakjes van je af en check of er geen graatjes in zitten. Leg de vis in de tijgermelk en laat 2 minuten garen. Je zult zien dat de vis een beetje gaart door de zuren. 
10. Haal de garnituur uit het zuur. Haal de vis na 2 minuten uit de tijgermelk.
11. Leg de vis mooi gecentreerd op een bord, leg de ui, de maïs en de bleekselderij op de vis. Leg de zoete aardappel en de zoetzure garnituur op de vis. Eet smakelijk!

Samen koken: 'Ceviche' 

PuurDichtbij chefkok Paul neemt je graag mee met één van zijn recepten. Dit keer een voorgerecht! Bekijk de video voor het maken van de 'Ceviche' en kook mee!