Recept steak tartaar

  • Voor 4 personen.
  • Zelf toevoegen: 1 el olijfolie, 1 el azijn, peper, zout en eventueel sla als garnering.
  • Benodigdheden: Oven en steelpan.

 

Inhoud pakket:280 gram kalfstartaar vlees, 2x banaansjalotten, bieslook, een potje gemarineerde ui met -komkommer, 1 rode ui, 1 witte ui, mosterd, 4 biologische eieren en 1 puur veluws witbrood.

Bereidingswijze:
1. Zet de oven op 200 graden. Bestrijk het brood met een klein beetje olie en rooster deze 6-8 minuten in de oven tot ze een mooi goudbruine kleur hebben.
2. Snij de sjalotjes en de bieslook fijn. Snijd het vlees in zo klein mogelijke blokjes. Niet hakken, want dan beschadig je het vlees.
3. Meng de sjalotten, bieslook en de ingelegde komkommer met het vlees in en kom luchtig door elkaar.
4. Meng de mosterd, ½ theelepel zout, olijfolie in een kom.
5. Maak het vlees naar smaak aan met dit mengsel (proef regelmatig) en verdeel dit in een rondje op een bord.
6. Eieren pocheren: Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje. Roer zachtjes met een garde door het water heen zodat het eitwit mooi om de eidooier draait. Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Doop het gepocheerde ei in warm water, om het azijn af te spoelen. Bestrooi met peper en eventueel zout.
7. Leg het eitje op de steak tartaar, het eitje pas aan tafel open laten snijden. Maak het gerecht geheel af met de uitjes. Eet smakelijk!

 

Samen koken: 'steak tartaar'

PuurDichtbij chefkok Paul neemt je graag mee met het maken van een heerlijke steak tartaar. Bekijk de video en zet een heerlijke steak tartaar op tafel!