Recept Boeren Frittata

  • Voor 4 personen
  • Zelf toevoegen: peper, zout en olie of margarine om in te bakken.


Inhoud pakket:
6 eieren (5 nodig in dit recept), 1 courgette, 4 tomaatjes, 1 bosje groene asperges, gedroogde oregano, yoghurt, jong belegen kaas, geitenkaas en een heel puur Veluws witbrood.


Tip: Vries het resterende brood in, om het extra lang extra vers te bewaren. 

Bereidingswijze:
1.Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Snijd de snoeptomaten door midden, leg deze met de schil naar onder op de bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Droog deze vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de kontjes ruim van de asperges, snijd de asperges in dunne schijfjes en laat de topjes wat langer. Snijd de geitenkaas en de belegen kaas in grove stukjes. Houd de belegen kaas nog even apart. 
4. Breek 5 eieren los in een kom, voeg de yoghurt toe en roer dit tot een glad mengsel. Roer de oregano en geitenkaas door het mengsel en maak op smaak met peper en zout.
5. Haal de tomaatjes uit de oven en zet de oven op 200°C. Verhit een (gietijzeren) pan met boter of olie en fruit de courgette en asperge schijfjes. Voeg het eimengsel over de groenten in de pan en zet het vuur zachter. Leg de asperge topjes, de tomaatjes en de belegen kaas op het eimengsel.
6. Doe de pan (of ovenschaal) in de oven en bak de frittata af in 25 minuten.
7. Snijd de frittata aan wanneer goed gestold en serveer met een snee brood. Eet smakelijk!

Samen koken: 'Boeren Frittata' 

PuurDichtbij chefkok Paul laat dit keer graag zien hoe hij zijn vegetarische Boeren Frittata maakt. Kook jij mee?