Recept Kleiburger

  • Voor 4 personen.
  • Zelf toevoegen: 4 eetlepels azijn, 600 ml olijf- of zonnebloemolie, 50 gram suiker, 3 eetlepels honing, 4 eetlepels mosterd, peper en zout. 


Inhoud pakket:
4 scharreleieren, 3 zakjes groene thee, 1 flesje Kleiburg dubbelblond, 8 plakjes bacon, 1 kropsla, 2 tomaten, 2 uien, 1 stuk kaas, 4 runder hamburgers, 4 brioche broodjes.

Bereidingswijze:
1. Begin met het maken van de mayonaise. Verwarm de helft van de olie met de theezakjes. (± 80 graden) Zeef de groene thee olie. Voeg de koude olie toe. Splits de 4 eieren en roer het eigeel los. Voeg hier 4 eetlepels mosterd, zout, witte peper en azijn aan toe en meng het geheel. Voeg de olie toe tot de mayonaise de gewenste dikte heeft. Zet de mayonaise in de koelkast om af te laten koelen.

2. Pak een grote kookpan. Giet het biertje in de pan en voeg de suiker en honing toe. Breng het geheel aan de kook en blijf dit goed doorroeren. Haal de pan van het vuur als het geheel is ingedikt en laat dit afkoelen.

3. Zet de pan op hoog vuur en leg de bacon in de pan. Snijd de tomaten en uien in plakjes. Was de sla en haal hier een paar blaadjes vanaf.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg het broodje 5 minuten in de oven. Leg de hamburgers in de pan en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijdt 4 plakjes van de kaas en leg deze op de hamburger. Leg de hamburger even in de oven om de kaas te laten smelten.

5. Snijdt het broodje doormidden. Besmeer de onderkant van het broodje met de mayonaise en de bovenkant van het broodje met de bierstroop. Leg de sla, tomaat, ui en bacon op het broodje en plaats hierop de burger met de gesmolten kaas. Eet smakelijk!

Samen koken - Kleiburger

Samen koken: 'Kleiburger' 

PuurDichtbij chefkok Paul neemt je graag mee in één van zijn favoriete recepten. Bekijk de video voor het maken de 'Kleiburger' met 100% runderhamburger en kook mee!