Recept Vegetarische curry

  • Voor 4 personen.
  • Zelf toevoegen: 2 el zonnebloemolie, peper en zout. 

Inhoud pakket:
4 stuks naanbrood, curry saus*, 2 zoete aardappelen, 1 ui, 1 stukje gember, 2 wortelen, 200 gram sperziebonen, 1 stuk paksoi, 1 rode paprika, 2 limoenen en 1 bol knoflook.

*Kan sporen van gluten bevatten.

Bereidingswijze:
1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

2. Schil de zoete aardappel en bispeen en snijd in mooie blokjes. Meng de blokjes zoete aardappel op de bakplaat met de helft van de zonnebloemolie en een beetje peper en zout. Zet de aardappelen in de oven en rooster 30 minuten.

3. Snijd 3 teentjes knoflook fijn, snipper de ui en rasp de gember. Snijd alle overige groenten, behalve de paksoi, in de gewenste grootte.  Verhit de rest van de olie in een pan. Bak hierin de knoflook, de ui en de gember tot ze beginnen te geuren. Doe eerst de wortel en zoete aardappel in de pan en bak dit kort aan. Doe vervolgens de rest van de groenten, behalve de paksoi, in de pan en bak deze aan. Snijd de paksoi vast in blokjes alvast, maar houd dit nog even apart.

4. Voeg de curry saus toe. Draai het vuur heel laag en laat 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Voeg de paksoi toe. Smeer ondertussen de mini-naanbroodjes in met olie, peper en zout en bak deze in 5 min af in de voorverwarmde oven. Presenteer de curry met naanbrood op en bord. Eet smakelijk!

Samen koken: 'Vegetarische curry' 

PuurDichtbij chefkok Paul neemt je stap voor stap mee in het kookproces van de 'Vegetarische curry'. Bekijk de video en kook mee!