Maaltijdpakket Buitenbeentjes-groentesoep (€13,55)

van Puur Dichtbij

Maaltijdpakket Buitenbeentjes-groentesoep (€13,55) Maaltijdpakket Buitenbeentjessoep (1st)
€13,55

Bestel een maaltijdpakket en zet in een handomdraai een smaakvol gerecht op tafel. Bekijk de video of volg het recept van de 'buitenbeentjes-groentesoep' van onze chef-kok van PuurDichtbij en kook mee. Het complete maaltijdpakket is samengesteld met verse boerenproducten van Nederlandse bodem!

  • Voor 4-5 personen.
  • Zelf toevoegen: 125 gram room, 1 eetlepel olijfolie, 1 liter water, peper en zout.  
  • Benodigdheden: grote soeppan en een staafmixer. 

Inhoud: 1,5 kg buitenbeentjes groenten, 2 uien, 2 tenen knoflook, 3 bospenen met loof, 1 bouillonblokje, 2 laurierblaadjes, 1 mespuntje komijnzaad, 2 theelepels kruidnagel. 

Bereidingswijze:
1. Snipper het uitje en snijd de knoflook in stukjes. Maak de buitenbeentjesgroenten en de bospeen schoon en snijd deze in blokjes. Bewaar het loof van de bospeen, dit gebruik je straks voor de garnering van de soep. 
2. Zet de pan op hoog vuur en doe de olie in de pan. Voeg de ui en de knoflook hieraan toe en bak dit glacé. Voeg de buitenbeentjesgroenten en bospeen toe en fruit dit aan. 
3. Meng 1 liter water met het bouillonblokje en voeg dit toe aan de pan. Breng het geheel langzaam aan de kook. Voeg vervolgens de laurierblaadjes, komijnzaad en kruidnagel toe en roer dit goed door. Laat dit 20-30 minuten op laag vuur doorkoken. 
4. Kijk of de buitenbeentjesgroenten gaar zijn en verwijder de laurierblaadjes. Pureer de rest van de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur en laat de soep langzaam doorkoken. 
5. Klop de room met een garde tot het de dikte van yoghurt heeft. Was het loof van de bospeen en snijd dit grof.
6. Verdeel de soep over diepe borden of mokken en schep op iedere portie een lepel room. Verdeel het loof van de bospeen over de soep. Eet smakelijk!

Product van:

Puur Dichtbij


Barneveld

PuurDichtbij wil het makkelijker maken om lekker lokaal te eten. Met verse, gezonde en duurzame producten uit de buurt. Dat is beter voor jou, beter voor het milieu en beter voor de boer. Want omdat we rechtstreeks van het land bezorgen bij jou thuis,…

Lees meer