Maaltijdpakket Ceviche (€22,15)

van Puur Dichtbij

Maaltijdpakket Ceviche (€22,15) Maaltijdpakket Ceviche (1st)
€22,15

Bestel een maaltijdpakket en zet in een handomdraai een smaakvol gerecht op tafel. Bekijk de video of volg het recept van de 'Ceviche' van chef-kok Paul en kook mee! Het complete maaltijdpakket is samengesteld met verse boerenproducten van Nederlandse bodem.

Dit is een voorgerecht
  • Voor 4 personen
  • Zelf toevoegen: peper, zout, azijn en suiker. 

Benodigdheden: 2 steelpannen

Bereidingswijze:
1.
Breng water in een steelpan aan de kook.
2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel beetgaar in de steelpan met wat zout.
3. Doe de azijn en suiker in een steelpan en zet op het vuur. Het is klaar wanneer het mengsel helder is.
4. Snijd de radijsjes in kwartjes, giet de zoete aardappel af en zet in de koelkast.
5. Snijd de rode uitjes in dunne ringen en pel de maïs van de kolf. Laat hierbij de maïskorrels in takt.
6. Leg de winterpeen spirelli en de radijsjes in het zuur, wanneer het zure mengsel klaar is. Roer het even om en laat het intrekken.
7. Maak nu de tijdermelk: Snijd de limoenen en citroenen, pers het sap uit, doe dit in een kom en haal de pitjes uit het mengsel. Snijd de rode peper, koriander en knoflook fijn. Snijd de schil van de gember af en snijd een blokje ter grootte van een dobbelsteen fijn. Meng deze ingrediënten samen in een kom en breng op smaak met peper en zout.
8. Snijd de bleekselderij in plakjes.
9. Snijd de vis in dunne plakjes van je af en check of er geen graatjes in zitten. Leg de vis in de tijgermelk en laat 2 minuten garen. Je zult zien dat de vis een beetje gaart door de zuren. 
10. Haal de garnituur uit het zuur. Haal de vis na 2 minuten uit de tijgermelk.
11. Leg de vis mooi gecentreerd op een bord, leg de ui, de maïs en de bleekselderij op de vis. Leg de zoete aardappel en de zoetzure garnituur op de vis. Eet smakelijk!
 
 
 

Product van:

Puur Dichtbij


Barneveld

PuurDichtbij wil het makkelijker maken om lekker lokaal te eten. Met verse, gezonde en duurzame producten uit de buurt. Dat is beter voor jou, beter voor het milieu en beter voor de boer. Want omdat we rechtstreeks van het land bezorgen bij jou thuis,…

Lees meer