Maaltijdpakket Boeren Frittata (€20,85)

van Puur Dichtbij

Maaltijdpakket Boeren Frittata (€20,85) Maaltijdpakket Boeren Frittata (1st)
€20,85

Bestel een maaltijdpakket en zet in een handomdraai een smaakvol gerecht op tafel. Bekijk de video of volg het recept van de 'Boeren Frittata' van chef-kok Paul en kook mee! Het complete maaltijdpakket is samengesteld met verse boerenproducten van Nederlandse bodem.

Vegetarisch gerecht Dit gerecht is vegetarisch

  • Voor 4 personen
  • Zelf toevoegen: peper, zout en olie of margarine om in te bakken. 

Inhoud pakket: 6 eieren, 1 courgette, 4 tomaatjes, half bosje groene asperges, gedroogde oregano, yoghurt, 100 gram geitenkaas, 250 gram jong belegen kaas en een heel puur Veluws witbrood.

Nodig in het recept: 5 eieren, halve courgette, 4 tomaatjes, half bosjes asperges, 3 el oregano, 3 el yoghurt, 50 gram geitenkaas, 100 gram jong belegen kaas, 4 plakken puur Veluws witbrood.

Tip: Vries het resterende brood in, om het extra lang extra vers te bewaren. 

Benodigdheden: Oven en een gietijzeren pan of ovenschaal.

Bereidingswijze:
1.
Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Snijd de snoeptomaten door midden, leg deze met de schil naar onder op de bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Droog deze vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de kontjes ruim van de asperges, snijd de asperges in dunne schijfjes en laat de topjes wat langer. Snijd de geitenkaas en de belegen kaas in grove stukjes. Houd de belegen kaas nog even apart. 
4. Breek 5 eieren los in een kom, voeg de yoghurt toe en roer dit tot een glad mengsel. Roer de oregano en geitenkaas door het mengsel en maak op smaak met peper en zout.
5. Haal de tomaatjes uit de oven en zet de oven op 200°C. Verhit een (gietijzeren) pan met boter of olie en fruit de courgette en asperge schijfjes. Voeg het eimengsel over de groenten in de pan en zet het vuur zachter. Leg de asperge topjes, de tomaatjes en de belegen kaas op het eimengsel.
6. Doe de pan (of ovenschaal) in de oven en bak de frittata af in 25 minuten.
7. Snijd de frittata aan wanneer goed gestold en serveer met een snee brood. Eet smakelijk!
 
 

Product van:

Puur Dichtbij


Barneveld

PuurDichtbij wil het makkelijker maken om lekker lokaal te eten. Met verse, gezonde en duurzame producten uit de buurt. Dat is beter voor jou, beter voor het milieu en beter voor de boer. Want omdat we rechtstreeks van het land bezorgen bij jou thuis,…

Lees meer