Maaltijdpakket Stoofpotje (€26,95)

van Puur Dichtbij

Maaltijdpakket Stoofpotje (€26,95) Maaltijdpakket Stoofpotje (1st)
€26,95

Bestel een maaltijdpakket en zet in een handomdraai een smaakvol gerecht op tafel. Bekijk de video of volg het recept van het 'stoofpotje Kleiburg' van de chef-kok van PuurDichtbij en kook mee! Het complete maaltijdpakket is samengesteld met verse boerenproducten van Nederlandse bodem.

  • Voor 4-5 personen.
  • Zelf toevoegen: 2 eetlepels bloem, 30 gram boter, 1 liter water, peper en zout. 

Inhoud: 1 kg runderlappen, 1 winterpeen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 laurierblaadjes, 2 theelepels kruidnagelpoeder, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 3 eetlepels appelstroop, 1 bouillonblokje, 1 flesje Kleiburg Dubbel Blond.

Bereidingswijze:
1. Begin met het in grove blokken snijden van de ui en de winterpeen. Plet de teentjes knoflook met een mes en snijd deze in stukjes.
2. Snijd vervolgens de runderlappen in blokjes. Breng deze op smaak met peper, zout en bloem en masseer dit in.
3. Zet de pan op hoog vuur en doe de boter in de pan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in de boter. Wacht tot de meeste boter is opgelost, de uitjes beginnen te glimmen en voeg dan de runderlappen toe. 
4. Is het vlees goudbruin? Voeg dan de winterpeen toe. Breek vervolgens de laurierblaadjes doormidden en voeg deze toe aan het geheel. Voeg hierna de kruidnagel, rozemarijn, tijm en appelstroop toe en roer dit goed door. Giet vervolgens de Kleiburg Dubbel Blond in de pan. 
5. Meng 1 liter water met het bouillonblokje en voeg 200 ml bouillon toe aan de pan. Laat het geheel 2 uur op laag vuur sudderen.
6. Haal de pan van het vuur als het meeste vocht is verdampt. Eet smakelijk!

Product van:

Puur Dichtbij


Barneveld

PuurDichtbij wil het makkelijker maken om lekker lokaal te eten. Met verse, gezonde en duurzame producten uit de buurt. Dat is beter voor jou, beter voor het milieu en beter voor de boer. Want omdat we rechtstreeks van het land bezorgen bij jou thuis,…

Lees meer