2x BBQ groentespies

 

Bij barbecueën wordt vaak aan vlees gedacht. Maar ook groenten kunnen heel lekker zijn wanneer ze op de barbecue worden klaargemaakt. Wij geven je inspiratie!
 

Champignonspiesjes

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur marineren
Aantal personen: 4 personen
 
Ingrediënten
  • 2,5 eetlepels koolzaadolie
  • 1 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepels peterselie, fijn gesneden
  • 1 eetlepels bieslook, fijn gesneden
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • peper en zout

 

Bereiding

1. Pers de knoflook uit en doe in een kom. Meng hierbij alle ingrediënten, behalve de champignons, door elkaar. 

2. Voeg de champignons toe aan de kom en marineer minimaal 1 uur.

3. Doe de champignons voorzichtig op een spiesjes en grill rondom gaar op de barbecue. Eet smakelijk!

 

 

Groentespiesjes
 
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 4 personen
 
Ingrediënten

 

Bereiding

1. Hak de knoflook in grove stukken en snijd de bieslook fijn. Meng dit in een kom met de olijfolie en peper. Laat de kruidendressing staan.

2. Halveer de rode paprika's en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui en snijd de paprika's en ui in grove stukken. Halveer de aubergine en courgette en snijd deze in plakjes.

3. Rijg de groente om en om aan de spiezen en smeer in met de kruidendressing. 

4. Leg de groenten op de barbecue en draai regelmatig om. 

 

TIP
Varieer met verschillende groenten en kruiden, en geef er je eigen twist aan!