Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.

Asperge botersaus

 

Inspiratie nodig voor een romige botersaus? Deze saus is op vele manieren te bereiden. Door er zuivel aan toe te voegen wordt deze pas écht romig. Heerlijk bij asperges of andere gerechte. 
 
Bereidingstijd: 5/10 minuten
Aantal personen: 4 personen

 

Ingrediënten
  • 100ml witte wijn
  • 100g boter
  • 75ml melk
  • 2 eieren 
  • 1/2 citroen

 

Bereiding

1. Verwarm voor de botersaus 100 ml witte wijn, de melk en 100 g boter tot alles gesmolten is en licht gaat koken. Scheid twee eitjes.

2. Haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers al kloppend met een garde toe. Belangrijk is om de saus tijdens het toevoegen van de eidooiers niet meer te koken om te voorkomen dat je scrambled eggs krijgt. ;)

3. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en een snufje nootmuskaat. Voeg nog wat citroensap toe.

4.Serveer met asperges, eieren, ham en krieltjes. 

 

TIP
Ook lekker bij een stukje vis. 
Voeg verse kruiden toe zoals dille.