Bakker Piet

Bakker Piet

Elspeet

De originele Bakker Piet van der Horst en zijn echtgenote Riek begonnen in 1938 een bakkerij in Elspeet. Hierna werd deze van generatie tot generatie overgedragen. 

In 2001 nam Ronny met zijn vrouw Esther de bakkerij over. Ronny is opgegroeid in de winkel en heeft alle vakopleidingen afgerond. Esther werkte als jong meisje al in de bakkerswinkel. Samen delen ze de liefde voor zowel het bakkersambacht als voor de klanten. Hun drijvende kracht is hun creativiteit, want Bakker Piet blijft zich ontwikkelen. Het kan telkens nóg lekkerder, gezonder, duurzamer, ambachtelijker en klantvriendelijker. 

Het maken van brood lijkt zo eenvoudig. Graan, water, gist en een beetje zout. Kneden, rijzen, bakken... en je hebt brood. Toch is er brood en brood. Het verschil maken wij met pure granen, vaak van het eigen veld, gemalen met windmolens in onze streek. Met volle aandacht en respect voor het ambacht.

Uniek bij Bakker Piet: Puur Veluws brood. De hoofdingrediënten komen uit een straal van 20 kilometer rond de bakkerij. Het graan van onze eigen velden rond Elspeet.

"AMBACHT... ECHT GENIETEN"