Van De Vis Eierspecialist

Van De Vis Eierspecialist

Voorthuizen

Van de Vis Eierspecialist levert hoogwaardige kwaliteitseieren van Barneveldse bodem. ’s Ochtends worden de eieren geraapt en deze vervoeren zij dezelfde dag nog naar de klant. Zij hebben alles in eigen beheer, waardoor de lijnen kort zijn en de eieren verser dan vers.

De hennen leveren elke dag topkwaliteit! Ze krijgen – altijd weer –  exact hetzelfde voer mét extra maïs. Dat verklaart de goede smaak en constante hoge kwaliteit. In de stallen is gekozen voor een volièresysteem waar de hennen naar hartenlust kunnen fladderen, eten, drinken en scharrelen. De kippen worden gehouden volgens de strenge richtlijnen van IKB. Hun welzijn is dus zeker gegarandeerd. 

"Het is geweldig om die jonge hen goed te verzorgen, op te zien groeien en dat haar eieren vervolgens hun weg vinden naar de klant. "

De hennen komen op het bedrijf als ze ongeveer 17 weken oud zijn en bijna beginnen met eieren leggen.

Van De Vis maakt verwerkt haar eieren ook tot pasta. Dit wordt op pure ambachtelijke wijze gedaan, zonder extra toevoegingen! Het pastadeeg is door bronzen matrijzen geperst, met als resultaat een ruwere pasta, voor goede hechting van de saus. Daarna wordt de pasta in 36 uur op lage temperatuur gedroogd zodat de maximale smaak behouden blijft. Aan het meel worden alleen eieren toegevoegd voor een heerlijke volle smaak.