Warm tijdens de koude herfstdagen op met een verwarmende soep. Deze broccoli-preisoep is heerlijk romig en super simpel te maken!
Ingrediënten 4pers:
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 500g broccoliroosjes
- 1 el olijfolie
- 750ml water
- 1 blokje groenteboullion
- 150 ml kookroom
- 125g rookspek dobbelsteentjes
Bereiding:
1. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei en knoflook 2 min op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min mee. Voeg het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 10 min zachtjes koken.
2. Bak ondertussen de dobbelsteentjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Pureer de soep met de helft van de room met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Bestrooi met de dobbelsteentjes. Verdeel de rest van de room als een swirl over de kommen.
TIP: Liever vegetarisch? Vervang de rookspek dobbelsteentjes voor een gekookte eieren. Snijd in stukjes en verdeel het kruim over de kommen.