Eclairs en bier van Veluwse bananen

Binnenkort voegt PuurDichtbij twee bijzondere producten toe aan het assortiment: mini-eclairs en bananenbier van Veluwse bananen. De producten zullen tijdelijk én exclusief verkrijgbaar zijn voor jou thuis via PuurDichtbij.

Neder Banaan
De Veluwse bananen komen uit de kas van Neder Banaan in Ede. Sinds oktober 2019 doen ze samen met Wageningen Universiteit onderzoek naar een nieuwe teeltmethode van bananen. Bij Neder Banaan staat dit onderzoek, die de bananenteelt wereldwijd moet redden van een bodemschimmel, centraal. Omdat er ondertussen gewoon bananen kunnen worden geoogst wordt de oogst verwerkt tot lekkere lokale producten.

Van groen naar geel
Alle bananen worden groen en onrijp geoogst. Ze krijgen hun gele kleur pas in de rijperij. Ook de Neder Bananen die eind november werden geoogst krijgen deze behandeling. Na een week in de rijperij zitten ze vol smaak en hebben ze een geel jasje gekregen. Nu zijn de PuurDichtbij boeren aan de beurt om er ambachtelijke lokale producten van te maken. De eer is aan Banketbakkerij Ritmeester en Brouwerij Kleiburg.

Zoete gebakjes
Banketbakkerij Ritmeester uit Scherpenzeel gaat aan de slag met mini-eclairs. Deze zoete gebakjes zijn gevuld met bananen slagroom en afgemaakt met glazuur en een toefje chocolade. Deze heerlijke traktatie zal binnenkort al te bestellen zijn bij PuurDichtbij.

Bier met bananen
Brouwerij Kleiburg maakt een bijzonder bier met de Neder Banaan. Remco is brouwer van de Amsterdamse brouwerij: “Veel bananenbier wordt gemaakt met bananenextract. Het is een uitdaging om echte bananen goed te verwerken in het bier. Op dit moment zijn we de laatste tests aan het doen.” Het speciale bier laat daarom nog even op zich wachten.

Wil jij de Neder Banaan producten proeven? Houd dan onze nieuwsbrief in de gaten! Daar laten we weten wanneer de mini-eclairs en het bier besteld kunnen worden.

Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in.