Engelse pie van Nederlandse bodem

Al in de middeleeuwen werd de pie gegeten met verschillende vullingen. Het typisch Engelse gerecht heeft de tand des tijds overleefd en wordt nog steeds graag gegeten. In ons land bereid Prince Pie de lekkerste pie van Nederlandse bodem. De prestigieuze Smaak van NL prijs is daar het bewijs van!

Puur en makkelijk

Léon en Lydia kozen heel bewust voor de pastei: “We wilden een puur en eerlijk product maken dat snel en gemakkelijk te bereiden is. De pie kun je snel op tafel zetten zonder een schuldgevoel achteraf.” Daarom zijn de pasteitjes gevuld met zoveel mogelijk Nederlandse producten. Daarvoor werken ze graag samen met andere lokale ondernemers. Léon vertelt: “De wild pie maken wij in samenwerking met Slagerij ter Weele. Slager Herman jaagt zelf op het Veluwse wild dat in onze pie zit.”

Favoriete pie

Het brede assortiment bestaat uit verschillende hartige en zoete soorten. Een leuke uitdaging dus om de lekkerste pie te vinden. We kunnen je vast in de goede richting sturen. Lydia: “De steak en mushroom pie zijn het meest populair. Maar tijdens het wildseizoen gaat de wild pie ook erg hard.” Léon’s persoonlijke favoriet: “Ik ben gek op de lam en kip roti pie.”

Serveertips

De pie is heerlijk met een soep of salade ernaast. Léon: “Maar je kunt een pie ook goed als tussendoortje eten of toevoegen aan een borrelplank. De zoete soorten zijn ook heerlijk als toetje met een bolletje ijs en slagroom ernaast.”

Thuis alle soorten van Prince Pie uitproberen? Kies uit de hartige of zoete varianten.