Favoriete product van Annelies
Ontbijt of lunch met Boeren drink rood fruit
Annelies zorgt voor het uitbreiden van het assortiment en voor de inkoop van PuurDichtbij. Weet jij leuke boeren of producten van Nederlandse bodem? Dan moet je bij Annelies zijn!
“Zelf ben ik geen liefhebber van de naturel karnemelk, maar toen ik de Boeren drink rood fruit van Den Eelder zag was ik gelijk nieuwsgierig. En... deze is zeker in de smaak gevallen! Een fris drankje. Niet te zoet en het bevat ook nog eens weinig vet, win-win situatie!”
Wist je dat je eigenlijk best wel veel kunt met karnemelk? Is de karnemelk (bijna) over de houdbaarheidsdatum heen? ruik en proef of deze nog goed is en verwerk de karnemelk dan eens in je smoothie of maak er een lekkere panna cotta van. En mocht je uitgebreid willen ontbijten of brunchen, je kunt er ook nog eens lekkere pannenkoekjes mee maken. Smullen!
Smoothie
Ingrediënten
Maak het fruit schoon en snijd het in grove stukken.Doe alles in de keukenmachine of blender en mix tot een romige dikke drank.Giet in en drink direct op.
Panna cotta
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 ml slagroom
- 250 ml Boeren drink rood fruit
- 50 g suiker
- 1 vanille stokje
- 1 el suiker
- 4 blaadjes witte gelatine
- 4 el vruchten(jam)
Bereiding:
- Snijdt het vanillestokje open en doe deze samen met de slagroom in een pannetje, breng het geheel aan de kook.
- Doe ondertussen de 2 blaadjes gelatine in koud water en laat ze circa 5 minuten weken.
- Voeg de suiker al roerend toe aan de room.
- Haal de pan van het vuur zodra de slagroom begint te borrelen en verwijder het vanillestokje.
- Schraap voorzichtig de vanillezaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe aan de room samen met de uitgeknepen gelatine en karnedrank rood fruit.
- Roer het mengsel nog eens goed door, laat het circa 5 minuten afkoelen en schenk deze in 4 glaasjes.
- Laat de panna cotta minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
- Maak het geheel af met wat vruchten(jam).
Pannenkoekjes
Ingrediënten:
Bereiding:
- Mix de karnedrank rood fruit, bloem en eieren in een grote kom totdat het een luchtig beslag wordt.
- Voeg de theelepels suiker toe en een beetje zout naar smaak.
- Doe de gekarnde roomboter in een pan en laat de boter smelten.
- Schenk vervolgens een soeplepel beslag in de pan zodat er een dunne laag in ligt die de gehele pan bedekt.
- Draai de pannenkoek om zodat beide kanten egaal bruin zijn.
- Maak de pannenkoek af met bijvoorbeeld vers fruit of poedersuiker en hij is klaar om te eten!