Tot onze spijt moeten we medelen dat door aanhoudende uitdagingen, PuurDichtbij per direct stopt. We willen iedereen bedanken die lokaal bij ons kocht.
Voor de mensen die deze week een bestelling hebben geplaatst, geen paniek! Jullie bestelling wordt gewoon zoals altijd bezorgd.
Heb je nog vragen? Neem gerust contact op.
Bedankt voor jullie vertrouwen en blijf lokaal eten!
Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.
Favoriete product van Rianne
Turkse pizza van Nederlandse bodem met lamsgehakt
Rianne is marketeer bij PuurDichtbij. Zij zorgt onder andere voor de content op onze social media kanalen en in de nieuwsbrieven. Het favoriete product van Rianne: lamsgehakt van Albert van den Heuvel. Lamsvlees heeft een wat sterkere smaak, daarom is Rianne groot fan.
“Vroeger aten wij thuis bijna nooit Hollandse pot. De roots van gerechten op tafel lagen in verschillende landen en er werd vaak geëxperimenteerd met nieuwe recepten. Mijn vader volgde ooit een kookcursus bij een Turkse kok en uit dat receptenboekje koken wij nog altijd graag. Eén van de recepten deel ik graag met je: Turkse pizza (Lahmacun) van Nederlandse bodem.”
Maak een deeg van bloem, droge gist, zout en water. Voeg niet te veel water toe, je kan later meer toevoegen wanneer nodig. Kneed de ingrediënten tot een stevig deeg en laat dit een half uur rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd ondertussen de ui, knoflook, paprika en peterselie zo fijn mogelijk.
Meng de gesneden ingrediënten in een kom met het gehakt, de tomatenpuree, chili vlokken en paprikapoeder. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en voeg een klein scheutje water toe om het smeuïg te maken.
Verdeel het deeg in vieren en maak hier bolletjes van. Strooi bloem op het aanrecht en rol de bolletjes met een deegroller zo dun mogelijk uit tot een ronde bodem.
Leg de bodem op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer 1/4 van het gehaktmengsel uit met een lepel. Herhaal dit bij de andere 3 bodems.
Bak de pizza's in 10 minuten af in de oven.
De Turkse pizza's zijn erg lekker met een gemengde salade, knoflooksaus en feta.