In de winter is barbecuën net zo leuk als in de zomer! Maak compleet met gegrilde groenten uit het seizoen. Bijvoorbeeld met deze geroosterde pompoen van de BBQ. Super lekker en snel en makkelijk te maken!
Ingrediënten 4pers:
- 1 pompoen (1kg)
- 5 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- Zout & peper
Overige benodigdheden:
- Bakkwast
- Barbecue met deksel
Bereiding:
1. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
2. Rits alle blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Snijd ook de knoflook fijn.
3. Doe de olijfolie, tijm en knoflook bij de pompoenblokjes en hussel alles goed door elkaar.
4. wikkel de pompoen in aluminiumfolie en bak op de BBQ wanneer deze op temperatuur is. Smeer met de bakkwast de overige olie op de pompoenen.
5. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en rooster de pompoen ongeveer 30-40 minuten. Prik af en toe en kijk of de pompoen gaar is.
6. Haal de pompoen van de barbecue als deze gaar is.
TIP: Rooster ook andere groenten uit het seizoen voor een kleurrijk groentenpallet!