Krokante quinoa bodems

 

Toe aan een nieuw gerecht? Maak eens krokante quinoa bodems, met quinoa van Toon en Janna uit Mookhoek. Met een eigengemaakte vulling maak jij indruk op jouw gasten. Vul jij de bodems met een hartige of zoete vulling? 
 
Knapperige quinoa bodems
 
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen

 

Ingrediënten
  • 200 g quinoa
  • 100 g boter
  • 20 g tarwebloem
  • 2 g zout

Benodigdheden
4x bakvorm 12 cm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
Maal de quinoa met de boter, de bloem en een snufje zout in de keukenmachine. Voeg indien nodig tot 75 ml lauwwarm water toe en meng tot samenhangend deeg.

2. Vet de quichevormen in met boter. Verdeel hier het deeg over en druk stevig aan. Prik gaatjes in het deeg en bak blind 20 minuten in de oven.

Vul de quinoa bodems met hartige of zoete vulling. Hartig: mini quiche met biet of pompoen, salie en geitenkaas en bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Zoet: chocolade quinoa taartjes of met peer, zeezout karamel

Tip
De krokante bodems zijn ook lekker bij een kaasplank.