Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Elke dag vlees past niet meer bij deze tijd. Daar speelt Nationale week Zonder Vlees & Zuivel op in. In de week van 6 t/m 12 maart kan je meedoen om een week lang geen zuivel en vlees te consumeren. Door deze producten een weekje te laten liggen kan je als volwassen persoon veel besparen. Zo kan je wel 193 liter water en tot 80km autorijden besparen.

En alhoewel menig Nederlander Vegan associeert met smaakloze tofu en muffige havermelk, hoeft dat zeker niet zo te zijn. Probeer het plantaardige dieet voor een week uit en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Wij helpen je op weg met dit recept voor heerlijke Italiaanse pasta.

 

Pasta met rode saus, cherrytomaatjes & basilicum voor 4 personen

Nodig

1 kilo tomaten, 1 ui, verse basilicum & peterselie, 100g wortel, 500g cherrytomaten aan tak, 400g pasta naar keuze

Zelf toevoegen

2 tenen knoflook, 2 tl Italiaanse kruiden, 4 el olijfolie

Bereiding

Pastasaus

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd te tomaten in kwarten.
  3. Schil de ui en snijd grof.  
  4. Maak de knoflook schoon
  5. Snijd de wortel in grove stukken.
  6. Meng de tomaten, ui, knoflook en wortel in een kom en voeg olijfolie toe. Leg het mengsel op een bakplaat. Besprenkel de cherrytomaatjes met olijfolie en doe op een aparte bakplaat.
  7. Schuif in de oven voor 30-40 minuten. Houd in de gaten en laat niet aanbranden. Schuif de cherrytomaatjes er de laatste 15-20 min bij.
  8. Laat de groenten iets afkoelen, doe in een hoge kom en voeg de verse peterselie, basilicum en Italiaanse kruiden toe. Maak het mengsel tot een gladde saus met een staafmixer. Houd de cherrytomaatjes apart.

 

Pasta

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Roer de saus door de pasta en serveer met de cherrytomaatjes en wat verse basilicum.

Serveertip

Serveer met pijnboompitten, plakjes zwarte olijven & vegan parmezaanse kaas.