Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Elke dag vlees past niet meer bij deze tijd. Daar speelt Nationale week Zonder Vlees & Zuivel op in. In de week van 6 t/m 12 maart kan je meedoen om een week lang geen zuivel en vlees te consumeren. Door deze producten een weekje te laten liggen kan je als volwassen persoon veel besparen. Zo kan je wel 193 liter water en tot 80km autorijden besparen.
En alhoewel menig Nederlander Vegan associeert met smaakloze tofu en muffige havermelk, hoeft dat zeker niet zo te zijn. Probeer het plantaardige dieet voor een week uit en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Wij helpen je op weg met dit recept voor heerlijke Italiaanse pasta.
Pasta met rode saus, cherrytomaatjes & basilicum voor 4 personen
Nodig |
1 kilo tomaten, 1 ui, verse basilicum & peterselie, 100g wortel, 500g cherrytomaten aan tak, 400g pasta naar keuze |
Zelf toevoegen |
2 tenen knoflook, 2 tl Italiaanse kruiden, 4 el olijfolie |
Bereiding |
Pastasaus
Pasta
|
Serveertip |
Serveer met pijnboompitten, plakjes zwarte olijven & vegan parmezaanse kaas. |