Sorry, deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later nog een keer.

Paasinspiratie

Pasen is een dag om samen te komen en samen te genieten van lekker eten. Pasen is een dag om de handen uit de mouwen te steken en de keuken in te gaan om lekker eten te maken voor familie en vrienden. Laat je inspireren voor lekkere gerechten tijdens jouw paasbrunch. 

 

Minifrittata's met spinazie, ham en rode ui

Ingrediënten 2 rode uien, 100g beenham, 6 middelgrote eieren, 1 el grove mosterd, 100g crème fraîche, 2 el olijfolie en 200g verse spinazie
Benodigdheden Koekenpan, papieren cakevormpjes, muffinvorm, oven 
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui, verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig door.
  2. Voeg de spinazie toe en laat alroerend slinken. Druk het mengsel door een zeef zodat er zoveel mogelijk water uit de spinazie wordt geperst.
  3. Snijd de beenham in stukjes en de spinazie grof. klop de eieren los met een garde. Doe de crème fraîche en de mosterd erbij en roer alles tot een mengsel. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel de stukjes ham en giet het mengsel erover. Tik met de vorm op het aanracht om eventuele luchtbellen te laten verdwijnen.
  5. Bak de minifrittata's in het midden van de oven in c.a. 20 minuten gaar. Laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt. 

 

Pannenkoeken met jam en peer

Ingrediënten 50g ongezouten roomboter, 5 el jam, 300ml karnemelk, 1 mespunt zout, 1 middelgroot ei, 150g peer en 100g yoghurt, 225g zelfrijzen bakmeel
Benodigdheden Garde, pan
Bereiding
  1. Verwarm de helft van de boter met 3el jam in een pan. Zeef de bakmeel boven een kom. 
  2. Klop het gesmolten jam-botermengsel, de karnemelk, het zout en het ei in een ruime kom los met een garde. Klop het meel erdoor. Spatel de peer door het mengsel. 
  3. Snijd de rest van de boter in 3 gelijke stukjes. Verhit een blokje boter in een koekenpan en bak in 5 minuten steeds per soeplepel beslag een goudbuine pannenkoek. Houd afgedekt warm. 
  4. Verdeel de pannenkoeken over borden en verdeel de yoghurt en de rest van de jam over de pannenkoeken.