Pompoenquiche met geitenkaas

Warm tijdens de koude dagen op met deze winterse pompoenquiche.

Ingrediënten 4 personen:
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 200ml slagroom
- 4 eieren
- 500g pompoenblokjes
- 1 rode ui
- 75g geitenkaas
- 150 g spinazie
- 2 el paneermeel
- takje verse tijm
- Peper en zout
- Boter of olie om in te vetten

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180° graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Vet de vorm in en verdeel de plakjes deeg erover. Druk ze goed aan elkaar en prik er gaatjes in met een vork. Bestrooi met het paneermeel.

2. Kook de pompoen in 5 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen. 

3. Klop de eieren los in een grote kom en voeg de room, tijm, peper en zout toe en meng goed door elkaar met een garde. Voeg de spinazie, blokjes pompoen, rode ui en de geitenkaas verkruimeld toe en schep voorzichtig alles goed door elkaar. Garneer met een beetje extra geitenkaas. 

4. Bak de pompoenquiche in circa 45 minuten gaar. Eet smakelijk!

 

TIP: Voeg wat pecannoten toe voor een extra bite en lekkere smaak!