Prei-kerriesoep met appel

Deze soep bestaat niet alleen uit groente maar ook uit fruit. Een echte boost voor je lichaam!

Ingrediënten 6 pers:
- 1 ui
- 1 tenen knoflook
- 1 gele paprika
- 4tl kerriepoeder
- 200ml kokosmelk
- 750 ml groentebouillon
- 400g kruimige aardappels
- 200g preien
- 2 kleine appels
- 1tl kurkuma
- 1el olijfolie
- Bosje peterselie

Bereiding:
1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. 

2. Voeg de kerrie en kurkuma toe. Snijd de prei in ringetjes en de paprika en aardappel in blokjes, bak een paar minuten mee in de pan.

3. Giet de bouillon erbij, kook de soep ca. 15 minuten. Pureer met de staafmixer alles glad. Giet de room erbij en roer door. Proef en breng eventueel op smaak met meer kruiden. 

4. Snijd de appel in blokjes en serveer de verse kerriesoep met een schepje appel. Garneer met wat peterselie.

 

TIP: Voeg eventueel reepjes gerookte kipfilet toe.