Lekker recept voor riblappen:
Benodigdheden:
- 1 kilo riblappen
- 2 tenen knoflook
- 2 gesneden uien
- 1 paprika
- 4 grote tomaten
- 50 mililiter azijn
- 4 eetlepels suiker
- 2 laurierblaadjes
- 500 mililiter runderbouillon
- 100 gram roomboter
- peper en zout
Bereidingswijze:
Wrijf het vlees in met peper en zout.
Snijd de uien, tomaten en de paprika in grove blokjes.
Braad het vlees aan beide zijden bruin. Verdeel de gesneden groenten, laurierblaadjes en de suiker bovenop het vlees.
Knijp de 2 tenen knoflook met een knoflookpers uit in de pan en schenk de 50 mililiter azijn in de pan bij het vlees.
Breng het geheel nu aan de kook en vul dan een gedeelte van de runderbouillon toe zodat het vlees net ondergedompeld staat.
Laat het geheel nu 2 uur stoven op een klein vuurtje. Wanneer het vocht grotendeels verdampt is, kan de rest van de runderbouillon toegevoegd worden.
Na ongeveer 2 á 2,5 uur kunt u zachtjes op het vlees drukken, wanneer de riblappen dreigen uit elkaar te vallen, is het vlees gaar.
In Bruchem heeft Slagerij Albert van den Heuvel een geheel nieuwe moderne slagerij neer gezet met eigen veestallen, opslag en verwerkingsruimte. Zij werken in gekoelde werkruimtes volgens strenge E.E.G.-normen en zijn gecertificeerd volgens de HACCP-richtlijn.