Tussen Maas en Waal brengt boer Albert van den Heuvel zelf zijn koeien groot. In Bruchem, een klein dorpje in het zuidwesten van Gelderland, gelegen tussen weilanden, slootjes en bomenrijen. Daar heeft boer en slager Albert een geheel nieuwe moderne slagerij neergezet. Met eigen veestallen, opslag en verwerkingsruimte.
Albert houdt verschillende runderen. Het gaat om elegante blonde d’aquitaines, gespierde limousine-koeien en verbeterd roodbont, een échte Nederlandse rundveeras. De dieren krijgen er alle tijd om te groeien, want Albert kijkt niet op een maandje meer of minder. Wat telt is de kwaliteit van het vlees. Die moet goed zijn! Omdat het rundvlees van Albert zo populair is, werkt hij samen met een aantal rundveehouders uit de streek. Boeren uit de Bommelerwaard die net als hij werken met liefde en zorg voor hun dieren. Je ziet het terug aan de ruime stallen met lekker veel stro, gebalanceerde rantsoenen en vooral veel rust.
Zijn de dieren volgroeid? Dan gaan ze naar het slachthuis in Kerkdriel. Een dorp zo’n 10 kilometer verderop, dus dat is maar een klein ritje. Fijn voor de koeien want die hebben zo veel minder transportstress. Albert en zijn collega’s maken hier op ambachtelijke wijze de lekkerste vleesproducten van. Biefstukken, hammen, rookworsten, saté. Allemaal naar eigen receptuur en met zo weinig mogelijk kunstmatige toevoegingen.
Het vlees ligt dus super vers op jouw bord en heeft geen duizenden kilometers afgelegd. Super duurzaam dus en dat al jarenlang. Want Albert was al bezig met de korte keten voordat het sexy werd.
Deze slager is al meer dan 15 jaar actief en biedt de keuze uit geweldig en smaakvol vlees. Alles draait hier om kwaliteit en een zorgvuldige verwerking door vakbekwame slagers. Zo verzekert hij je van het beste vlees op jouw bord.