aanbod in

Speklappen (€3,69)

van

Speklappen (€3,69) Speklappen (300g)
€3,69
Dit is een bevroren product

3 lekkere recepten voor speklapjes:

 

1) Knapperig gebakken speklapjes

Benodigdheden:

- 4 speklapjes
- peper en zout
- klontje boter of 1 eetlepel plantaardige olie 
 

Bereidingswijze:

Zet een koekenpan – liefst met een dikke bodem – op halfhoog vuur. Voeg de boter of olie toe. Dep het vlees droog met wat keukenpapier. Zodra de pan heet is, doe je de speklapjes in de koekenpan. Laat ze ongeveer 20 minuten op een redelijk zacht vuurtje (na een paar minuten zet je het vuur wat lager) bakken. Keer ze af en toe even om. Je zult zien, dat ze op een gegeven moment lekker knapperig worden. Doe er dan peper en zout op en serveer bijvoorbeeld met een lekkere stamppot.

 

2) Gegrilde en gekruide speklapjes

Benodigdheden:

- 4 speklapjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel  uienpoeder
- ½ theelepel gedroogde peterselie
- peper en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

Zet de oven op grillstand, op ongeveer 220 graden. Leg onder de grillplaat een bakplaat met daarop een stuk aluminiumfolie, want de speklapjes gaan hun vet verliezen en dat druipt anders door je hele oven.

Meng alle kruiden met de peper en zout door elkaar en doe het mengsel op een plat bord. Dep het vlees eerst droog en dan aan beide kanten in het mengsel. Zodra de oven op temperatuur is, leg je de lapjes op de grillplaat, hoog in de oven. Keer ze na ongeveer 8 minuten om en laat ze nog 7 à 8 minuten verder krokant grillen. Blijf er wel een beetje bij, want niet iedere oven is even heet. Het kan zijn dat jouw lapjes te snel gaan en dat je de temperatuur lager moet zetten (laat dan meteen de deur open staan van de oven, zodat de hitte snel weg kan) of dat je de temperatuur iets hoger moet zetten.

Lekker bij (gebakken) aardappeltjes en groenten van het seizoen.

 

3) Gemarineerde speklapjes

Benodigdheden:

- 4 speklapjes
- 2 eetlepel ketjap
- 1 theelepel rode sambal
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
- ½ theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
- 1 eetlepel plantaardige olie
 

Bereidingswijze:

Dep het vlees droog met wat keukenpapier. Pers het teentje knoflook uit en meng het met de sambal, ketjap en de kruiden. Doe het mengsel in een stevig (boterham) zakje, stop de lapjes erbij, zorg dat de lucht er zoveel mogelijk uitgaat en leg een goede knoop in het zakje. Beweeg de lapjes en de marinade even goed heen en weer, totdat de marinade overal op het vlees zit. Leg dit zakje zo minstens 30 minuten in de ijskast, langer kan ook.

Verwarm een grote koekenpan, het liefst met een stevige bodem, met de olie en bak de lapjes in ongeveer 15 minuten gaar en een beetje krokant.

Lekker bij rijst, bami of een salade.

Product van: