Lekker recept voor kruidige gehaktballen:
Benodigdheden:
- 1 kilo gehakt
- 1 ei
- 1 zakje gedroogde nasi groente/kruidenmix
- 20 gram paneermeel
- 4 eetlepels zoete ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 gesnipperd uitje
Bereidingswijze:
Laat de gedroogde nasi kruidenmix 15 minuten wellen in de ketjap.
Meng alle ingredienten met het gehakt en kneed dit goed door.
Verdeel het gehakt in 10 gelijke porties en rol hier stevige ballen van.
Verwarm in een braad- of koekenpan met deksel een ruime hoeveelheid aan bak&braad boter.
Bak de gehaktballen rondom mooi bruin. Voeg daarna 150 ml water toe, zet de deksel op de pan en laat
de ballen op een zacht vuur nog 15 tot 20 minuten doorgaren.
Tussen Maas en Waal brengt boer Albert van den Heuvel zelf zijn koeien groot. In Bruchem, een klein dorpje in het zuidwesten van Gelderland, gelegen tussen weilanden, slootjes en bomenrijen. Daar heeft boer en slager Albert een geheel nieuwe moderne…
Lees meer