aanbod in

Varkenshaas (€6,10)

van

Varkenshaas (€6,10) Varkenshaas (250g)
€6,10
Dit is een bevroren product

2 lekkere recepten met varkenshaas:

1) Een lekkere varkenshaas met ui en champignons

Benodigdheden:

- 1 varkenshaas 
- 1 middelgrote ui
- 75-100 gram champignons
- peper en zout
- boter
 

Bereidingswijze:

Snij de varkenshaas in 6 gelijke stukken en bestrooi deze met peper en zout. Halveer de ui en snij er halve ringen van. Snij de champignons in plakjes.
Doe ruim boter in de pan. Bak hierin de ui en champignons even aan. Schuif dit in de pan even opzij en leg de varkenshaas in de pan. Bak om en om gedurende ongeveer 5-6 minuten.

Varkenshaas is het lekkerst als ze nog een beetje rosé is van binnen, wil je het liever doorbakken hebben dan moet je de varkenshaas iets langer bakken.

Serveer je varkenshaas met de ui en champignons.

Extra Tips:

-Lekker met bijvoorbeeld zelfgemaakte aardappelpartjes en een gevulde puntpaprika.
-Voeg op het laatst een scheutje port en kookroom toe aan de uien en champignons voor een romige champignonsaus.
 
 

2) Een heerlijke ragout van varkenshaas met kerrie

Benodigdheden:

- 250 gram in blokjes gesneden varkenshaas 
- 1 ui
- stukje prei ongeveer 10 cm
- 2 worteltjes
- 1 laurierblaadje
- 5 gekneusde peperkorrels 
- 1 kruidnagel
- 100 gram schoongemaakte peultjes
- 30 g boter
- 1 gesnipperd sjalotje 
- ½ eetlepel (pittige) kerriepoeder 
- 30 gram bloem
- 1 deciliter slagroom
- 2 bosuitjes in stukjes
- 1 gesplitst ei 
- 5 ontdooide plakjes bladerdeeg 
- snufje (grof) zeezout 
- snufje peper
 
Bereidingswijze:
 
Maak de ui, de prei en de worteltjes schoon en snijd ze grof, breng ze samen met de 250 gram in blokjes gesneden varkenhaas en 7 deciliter water, het laurierblad, de peperkorrels, de kruidnagel en zout aan de kook.
Schep het schuim eraf en sudder het vlees in ca. 45 minuten gaar. Neem het vlees uit de pan en snij het in stukjes.
Zeef de bouillon en meet 5 deciliter af.
Fruit het sjalotje in de boter. Bak de kerrie even mee. Laat de bloem even mee pruttelen.
Voeg de bouillon in scheutjes toe en breng het steeds aan de kook.
Voeg de slagroom en het vlees toe en breng alles aan de kook.
Schep de peultjes en de bosuitjes erdoor en neem de pan van het vuur.
Roer de eidooier, zout en peper erdoor.
Verdeel de ragout over 4 ovenvaste schaaltjes (ø ± 8 cm). Bestrijk de randen van de schaaltjes met losgeklopt eiwit.
Verwarm de oven voor tot 220°C.
Snijd vier cirkels van 10 cm ø uit het bladerdeeg en bekleed de schaaltjes hiermee. Dek ze af met
een rondje bladerdeeg met daarop de initialen van uw gast.
Bestrijk het bladerdeeg met eiwit, strooi er zout op en prik er wat gaatjes in.
Plaats de schaaltjes 15 minuten in de oven.
 

Product van: