Zuivelboerderij Den Eelder

Zuivelboerderij Den Eelder

Well (Gld)

Den Eelder is een boerderij en zuivelmakerij ineen. Een echt familiebedrijf. Voor hun zuivel werken zij met zwartbonters, een koeienras dat geliefd is om zijn melk. Zij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de koeien het goed hebben. Want hoe blijer de koe, hoe beter de melk.

Of de koeien nu buiten of binnen lopen, de basis van hun voer is altijd het gras van eigen land. Dit vullen zij aan met mais en andere bijproducten zoals bierborstel en suikerbietenpulp. Op deze manier maken zij een perfecte mix voor lekkere melk en een gezonde koe.

Gelijk nadat een koe is gemolken, gaat de verse melk naar de melktank, hier koelen zij de melk naar 3°C. De zuivelmakerij staat pal naast de koeienstal. De melk die ’s ochtends nog in de koeien zat is daardoor ‘s avonds al verpakt of verwerkt.

 

''We proberen onze koeien zoveel mogelijk vrijheid te geven. Ze mogen zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan en wanneer ze gaan eten, maar ook wanneer ze gemolken willen worden. In onze stal hebben we heuse ‘melkrobots’ staan. Hierin kunnen onze koeien zich 24/7 laten melken, zo vaak en wanneer ze willen.''